Filosofie vína Jančura

Víno vyrábím s použitím veškerých svých znalostí, které jsem nabyl během studia na vysoké škole na Mendelově Univerzitě, obor vinařství vinohradnictví. Dále jsem přečetl vše co se mi dostalo pod ruku a mělo něco společného s vínem. Naslouchal jsem starším a zkušenějším vinařů a řídil jsem se jejich radami. Každý radil něco jiného a já se po čase rozhodl vydat svojí vlastní cestou. Dospěl jsem k názoru, že chci vyrábět víno s minimálním počtem chemických zásahů (tj. bez použití enologických přípravků, které uměle upravují aromatický a chuťový profil vína) a vše dělám proto abych tak učinil. Už jsem zjistil, že víno, stejně jako člověk, potřebuje čas dozrát. Do vína a vinic vkládám své srdce, stejně jako svůj čas.

Preferuji osobní přístup k lidem i k vínu a udělám vše abych splnil svůj cíl:

1) Nabídnout lidem špičkové víno a veškeré informace s ním spojené, chci vínem a svou prací změnit svět k lepšímu.

2) Vyrábět víno po kterém Vás nebude bolet hlava a vy se ráno po láhvince můžete svěží těšit z nového dne

3) Vždy vyrábět pouze tolik vína abych si mohl s každým se svých zákazníků povykládat a vychutnat skleničku vína.

4) Respektuji práci našich otců a proto se snažím vyrábět ze starých a tradičních odrůd vyjímečné a nezapomenutelné víno.

Tady na svých stránkách budu psát články o tom jak víno vyrábíme a hlavně přiblížit krásný a náročný úděl vinaře.

IMG_20171025_214427.jpg


Follow us on Facebook