Filosofie vína Jančura


Víno vyrábím s použitím veškerých svých znalostí, které jsem nabyl během studia na vysoké škole na Mendelově Univerzitě, obor vinařství vinohradnictví.Dále jsem přečetl vše co se mi dostalo pod ruku a mělo něco společného s vínem. Naslouchal jsem starším a zkušenějším vinařů a řídil jsem se jejich radami. Každý radil něco jiného a já se po čase rozhodl vydat svojí vlastní cestou. Dospěl jsem k názoru, že chci vyrábět víno s minimálním počtem chemických zásahů (tj. bez číření želatinou, PVPP, odkyselování atd.) a vše dělám proto abych tak učinil. Už jsem zjistil, že víno, stejně jako člověk, potřebuje čas dozrát. Do vína a vinic vkládám své srdce, stejně jako svůj čas. Preferuji osobní přístup k lidem i k vínu a udělám vše abych splnil svůj cíl: Nabídnout lidem špičkové víno a veškeré informace s ním spojené, chci vínem a svou prací změnit svět k lepšímu.

Tady na svých stránkách budu psát články o tom jak víno vyrábím, jak pracovat s rozborem, který budu přidávat k prodávanému vínu a hlavně přiblížit krásný a náročný úděl vinaře.