Prohlédnuté produkty
Rulandské bílé je starobylá odrůda pocházející...
Rulandské bílé je starobylá odrůda pocházející z oblasti Burgundsko. Její původní název je Roučí bílé, nebo Burgundské bílé.
Dle našeho vinaře Šimona Jančury je to vlajková loď bílých vín v portfoliu. Víno má charakteristickou vůni čerstvého chleba, tzv. chlebovinky. Má až udivující potenciál na zrání a jižní svahy Slovácka mu velmi sluší.
27 Položka ks
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Rulandské bílé, KVEVRI, oranžové, 2020, suché
Rulandské bílé je starobylá odrůda pocházející z oblasti Burgundsko. Její původní název je Roučí bílé, nebo Burgundské bílé.
Dle našeho vinaře Šimona Jančury je to vlajková loď bílých vín v portfoliu. Víno má charakteristickou vůni čerstvého chleba, tzv. chlebovinky. Má až udivující potenciál na zrání a jižní svahy Slovácka mu velmi sluší.
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
Víno zrálo v zakopané hliněné nádobě, dovezené přímo z Gruzie, zvané Kvevri. Tento druh vína se v Gruzii dědí z otce na syna přes 8 000 let. Jsme opravdu hrdí, že můžeme vyrábět víno nejstarší dochovanou metodou v lidské historii.
Tajemství výroby spočívá v tom, že se pomleté hrozny oddělené od třapiny vloží do kvevri a nechá se spontánně rozkvasit. Během kvašení se rmut pravidelně míchá. Po dokvašení se kvevri uzavře víkem a víno v něm bez jakéhokoliv zásahu zraje až do května. Vyšší teploty by mohly vínu uškodit, a proto je potřeba jej v květnu vyndat i se slupkami a vylisovat.
Víno je lahvováno bez filtrace s veškerými kaly. Kaly jsou odumřelé kvasinky a s nimi víno v láhvi lépe zraje.
Před podáváním doporučujeme dát víno na týden do lednice, aby veškeré kaly usedly na dno láhve. Víno opatrně dekantujeme a tím oddělíme kaly od zbytku vína. Pak si můžete vychutnat čiré víno. Ve vůni je cítit pronikavá vůně sušených meruněk.
Víno se perfektně hodí ke grilovanému masu a k burgrům.
Má veliký potenciál ke zrání. Až 10 let.
Zbytkový cukr: 0 g/l
Kyseliny: 5 g/l
Alkohol: 12% obj.
Chuťový profil
Ovocnost ++
Dřevitost
Plnost +++
Kořenitost +++
Kyselost ++
Mineralita +
Hibernal je středně pozdní až pozdní, interspecifická moštová odrůda révy,...
Tato starobylá modrá odrůda s původem z Burgundska patří mezi celosvětově...
Veltlínské cuvée je kupáž dvou odrůd – Veltlínské červené rané a Veltlínské...
Rulandské bílé je starobylá odrůda pocházející z oblasti Burgundsko. Její...
Pétillant naturel – přírodně šumivé víno. Toto víno vychází ze starobylé...
Dornfelder je odrůda vyšlechtěna v Německu v roce 1955 křížením odrůd...
Zweigeltrebe je odrůda, která vznikla šlechtěním odrůd Svatovavřinecké a...
Tato odrůda byla vyšlechtěna v roce 1960 v Šlechtitelské stanici ve Velkých...
Cuvée je výraz pocházející z francouzštiny. Výraz slova je možné přeložit...